Jednoduchý recept

Salát z cizrny s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52362
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
200 g Cizrna
50 g Olivy černé
50 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
150 g Sýr Feta
20 g Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
Na zálivku
3 polévková lžíce Ocet vinný červený
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 951kJ
6% Sacharidy 21 g
19% Tuky 14 g
17% Sodík 348 mg
13% Bílkoviny 7 g

Salát z cizrny s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu a vsypeme do ní cizrnu, kterou namočíme přes noc. Druhý den do hrnce přidáme bobkový list a tymián, cizrnu vaříme 120 minut, dokud není úplně měkká. Poté ji scedíme a necháme vychladnout. Vsypeme ji do větší misky.

2

Rajčata opláchneme a rozkrájíme na osminy. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji drobné kostičky. Sýr feta rozkrájíme na kousky. Petrželku nasekáme najemno. Olivy vypeckujeme a překrájíme na poloviny.

3

Do misky k uvařené cizrně přidáme osminky rajčat, nasekanou cibuli a petrželku, překrájené olivy a sýr feta vše promícháme.

4

V misce si promícháme ocet, olej, osolíme a opepříme. Hotovou zálivkou přelijeme cizrnovou směs. Salát dáme do ledničky a necháme ho alespoň hodinu odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept