Sterilizovaná tykev se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilizovaná tykev se zeleninou
Sterilizovaná tykev se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52366 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
2 kg | Cibule |
350 g | Cukr krupice |
10 g | Nové koření celé |
1,5 dl | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 kg | Paprika zelená |
1 kg | Paprika žlutá |
10 g | Pepř černý celý |
2 kg | Rajčata |
150 g | Sůl |
2 kg | Tykev |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 225,9mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Paprika žlutá, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilizovaná tykev se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme. Zelené a žluté papriky zbavíme jadřinců a spolu s rajčaty a oloupanou tykví nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Ve větším hrnci rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Když je už cibule sklovitá, vložíme všechnu nakrájenou zeleninu a zamícháme. Ihned zalijeme 5 dl vody, octem, přisypeme cukr, sůl, vložíme bobkový list, nové koření a nakonec celý pepř. Zamícháme a občasným promícháním přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 10-15 minut. |
3 | Hotovou a ještě horkou zeleninu spolu s nálevem naplníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, kde sterilizujeme 5 minut. |
4 | Sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě. |
Poznámka
Připravená zelenina je vhodná jako příloha, ale také na přípravu různých jídel.