Jednoduchý recept

Sterilizovaná tykev se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52366
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

4 g Bobkový list
2 kg Cibule
350 g Cukr krupice
10 g Nové koření celé
1,5 dl Ocet kvasný lihový
2 dl Olej slunečnicový
1 kg Paprika zelená
1 kg Paprika žlutá
10 g Pepř černý celý
2 kg Rajčata
150 g Sůl
2 kg Tykev
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
15% Sacharidy 54 g
19% Tuky 14 g
195% Sodík 4 g
10% Bílkoviny 6 g

Sterilizovaná tykev se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Všechnu zeleninu omyjeme a necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme. Zelené a žluté papriky zbavíme jadřinců a spolu s rajčaty a oloupanou tykví nakrájíme na tenké nudličky.

2

Ve větším hrnci rozpálíme olej a na něm necháme zesklovatět oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Když je už cibule sklovitá, vložíme všechnu nakrájenou zeleninu a zamícháme. Ihned zalijeme 5 dl vody, octem, přisypeme cukr, sůl, vložíme bobkový list, nové koření a nakonec celý pepř. Zamícháme a občasným promícháním přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 10-15 minut.

3

Hotovou a ještě horkou zeleninu spolu s nálevem naplníme do sklenic. Sklenice zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce, kde sterilizujeme 5 minut.

4

Sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Poznámka

Připravená zelenina je vhodná jako příloha, ale také na přípravu různých jídel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept