Recept

Kuřecí řízky dušené na cibulce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52368

Ingredience

Maso
400 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
2 ks Vejce slepičí
Zálivka na maso
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Kmín drcený
3 g Nové koření mleté
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 g Sůl
500 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 825kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
18% Sodík 361 mg
47% Bílkoviny 26 g

Kuřecí řízky dušené na cibulce postup přípravy receptu:

1

Kuřecí řízky naklepeme a obalíme v kukuřičné mouce a potom v rozšlehaném vejci. Obalené kuřecí plátky opečeme na pánvi, jako klasické řízky. Potom je vložíme do hlubšího hrnce a zlijeme kořeněnou zálivkou, dusíme asi 45 minut, než změknou.

2

Takto připravené kuřecí plátky servírujeme jako hlavní chod k večeři nebo k obědu teplé.

3

Zálivka na maso: Cibuli oloupeme a nastrouháme najemno, česnek utřeme. Cibuli smícháme s česnekem, hořčicí, kečupem, lžičkou papriky, kmínem, novým kořením a špetkou soli. Vše rozmícháme v 500ml vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept