Jednoduchý recept

Paštika z krůtích jater

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52375
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Játra krůtí
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Máslo jihočeské
0,5 l Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 271kJ
3% Sacharidy 11 g
64% Tuky 48 g
6% Sodík 113 mg
32% Bílkoviny 18 g

Paštika z krůtích jater postup přípravy receptu:

1

Játra očistíme, omyjeme studenou vodou a ponoříme na 30 minut do mléka. Poté je opět opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Stružky česneku a cibuli oloupeme, česnek prolisujeme, cibuli nadrobno nakrájíme.

3

V pánvi rozehřejeme část másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek a tymián, vše promícháme a krátce osmažíme.

4

Do pánve přisypeme nakrájená játra a opékáme je do doby, než přestanou být krvavá. Směs necháme vychladnout.

5

Vychladlá játra s cibulí a česnekem dáme do mixéru, přidáme zbylé máslo, vše rozmixujeme dohladka a dochutíme pepřem a solí.

6

Játrovou paštiku rozdělíme do uzavíratelných misek, na vrch dáme lžíci rozpuštěného másla a necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept