Jednoduchý recept

Vepřový "flamendr" guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52377
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Brambory
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
1 ks Masox
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
600 g Vepřová plec
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
5% Sacharidy 18 g
49% Tuky 36 g
9% Sodík 176 mg
50% Bílkoviny 28 g

Vepřový "flamendr" guláš postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.

2

Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.

4

Do hrnce přilijeme protlak, přisypeme papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme rozdrobený Masox a vše pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Směs v hrnci během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.

5

Na závěr do guláše vmícháme nastrouhané brambory a pomalu ho vaříme, až zhoustne.

6

Hotový guláš dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránku, krátce provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept