Rizoto s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s krůtím masem
Rizoto s krůtím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52383 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
1 polévková lžíce | Kečup |
200 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 93,8mg |
Draslík | 434,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Paprika červená, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v dostatečném množství osolené vody. |
2 | Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní jádřinec a omytou a okapanou najemno nakrájíme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na plátky. |
3 | Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozkrájíme na malé kousky, smícháme v míse s lžící oleje, prolisovaným česnekem, kečupem, vejcem a kari kořením a necháme odležet. |
4 | V nízkém větším hrnci rozehřejeme zbylý olej a zpěníme na něm cibuli, pak přidáme nakrájenou papriku a žampióny. Vše krátce orestujeme, přidáme masovou směs a dusíme přikryté poklicí, až je maso měkké. |
5 | K směsi přidáme uvařenou okapanou rýži, vše důkladně promícháme, dochutíme solí a teplé podáváme. |