Pstruh ve slaninovém kabátku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 46 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh ve slaninovém kabátku
Celkový čas: | 46 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52385 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Anglická slanina |
40 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
800 g | Pstruh |
6 g | Rozmarýn sušený |
8 g | Sůl |
10 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Citrony, Pstruh, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh ve slaninovém kabátku postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy omyjeme zvenku i zevnitř a vysušíme papírovou utěrkou. Smícháme worcester s citronovou šťávou a pstruhy natřeme zvenčí i zevnitř, poté nasolíme. |
2 | Kůži potřeme rozdrceným rozmarýnem a ryby kompletně zabalíme do slaniny a vložíme do grilovacích košíků na ryby. Pečeme 8 minut z každé strany, slanina by měla být upražená a křupavá. |
3 | Slaninu nejíme, je jen pro zvýraznění chuti. Podáváme ozdobené kolečkem citronu. |