Recept

Grilovaný okoun na šalvěji

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 52388

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
1 ks Limetka
1,4 kg Okoun říční
40 ml Olej olivový
9 g Sůl
20 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 753kJ
2% Sacharidy 6 g
18% Tuky 13 g
44% Sodík 873 mg
119% Bílkoviny 67 g

Grilovaný okoun na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného okouna opláchneme a osušíme. Pokapeme citronovu šťávou a potřeme olivovým olejem zvenku i uvnitř, osolíme a do břicha vložíme několik lístků šalvěje.

2

Vložíme do grilovací mřížky a pečeme 15 minut z obou stran, neotáčíme příliš často, aby se okoun nerozpadal, raději necháme vytvořit opečenou krustu z kůže.

3

Podáváme ozdobené lístkem šalvěje a plátkem limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept