Polpety z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polpety z telecího masa
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 524 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
500 g | Telecí plec |
50 g | Tuk |
60 g | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 195,1mg |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 175,8mg |
Vláknina | 219,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Telecí plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polpety z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso opláchneme a najemno umeleme spolu s žemlí máčenou v mléce a vymačkanou. |
2 | Směs mírně osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření a dobře promícháme. |
3 | Ze směsi tvarujeme polpety (kuličky nebo oválné, silnější placičky), rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme. |
4 | Zbylý tuk v pekáči zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vodou, osolíme a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Šťávu přecedíme na opečené polpety a pod poklicí dusíme doměkka. |
6 | Před koncem dušení šťávu zjemníme máslem. |