Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 524
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Muškátový květ
1 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
20 g Sůl
500 g Telecí plec
50 g Tuk
60 g Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
2% Sacharidy 8 g
19% Tuky 14 g
44% Sodík 881 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polpety z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme a najemno umeleme spolu s žemlí máčenou v mléce a vymačkanou.

2

Směs mírně osolíme, přidáme na malé kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření a dobře promícháme.

3

Ze směsi tvarujeme polpety (kuličky nebo oválné, silnější placičky), rychleji je opečeme na tuku a vyjmeme.

4

Zbylý tuk v pekáči zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vodou, osolíme a rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

5

Šťávu přecedíme na opečené polpety a pod poklicí dusíme doměkka.

6

Před koncem dušení šťávu zjemníme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept