Jednoduchý recept

Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (34%)
ID receptu: 52402
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

10 g Bobkový list
3 polévková lžíce Cukr krupice
2 kg Kukuřice
2 ks Mrkev kořen
20 g Nové koření celé
2 dl Ocet kvasný lihový
1 ks Paprika červená
20 g Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 740kJ
30% Sacharidy 109 g
117% Tuky 88 g
11% Sodík 213 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kukuřičné klásky ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:

1

Příprava nálevu: V kastrůlku přivedeme k varu 1.5 l vody, ocet sůl a cukr. Potom ještě povaříme 7 minut a stáhneme z ohně.

2

Z kukuřičných klásku 8-10 cm dlouhých stáhneme okvětí. V hrnci se zbylou, osolenou vodou je povaříme 10 minut. Potom klásky scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou.

3

Naskládáme je do poloviny výše sklenic, na ně položíme kolečka oloupané cibule, tenké plátky červené papriky, tenká kolečka mrkve a sklenice doplníme opět kukuřičnými klásky. Na povrch dáme jeden bobkový list, dvě kuličky nového koření a pepře.

4

Naplněné sklenice zalijeme horkým nálevem. Sklenice víčky uzavřeme a v zavařovacím hrnci při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.

5

Sklenice vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné a tmavé místo.

Poznámka

Podáváme jako studenou přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept