Jednoduchý recept

Sladká rýže s meruňkami pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52410

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
250 ml Kompot meruňkový
1 hrst Rozinky tmavé
400 g Rýže loupaná
2 g Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 078kJ
30% Sacharidy 110 g
1% Tuky 1 g
13% Sodík 270 mg
20% Bílkoviny 12 g

Sladká rýže s meruňkami pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Meruňkový kompot zcedíme a meruňky necháme odkapat na sítu. Rýži ve 2 varných sáčcích uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Rozinky spaříme vroucí vodou a necháme je okapat.

2

Poloměkkou rýži nasypeme do hrnce, zalijeme ji šťávou z meruňkového kompotu a dusíme do té doby, než se šťáva vsákne do rýže. Potom vymažeme pečící nádobu máslem, troubu zapneme, aby se předehřála na 180°C. Do rýže s meruňkovou šťávou vmícháme 2 lžíce moučkového cukru, který jsme prosáli s cukrem vanilkovým, a z bílků a 1 lžíce moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Nakonec opatrně smícháme dušenou rýži, bílkový sníh a spařené rozinky a dáme na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby.

3

Pečený rýžový nákyp na talířích ozdobíme okapanými meuňkami. Pokrm servírujeme teplý, především dětem, jako hlavní chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept