Sladká rýže s meruňkami pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká rýže s meruňkami pro celiatiky
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52410 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
250 ml | Kompot meruňkový |
1 hrst | Rozinky tmavé |
400 g | Rýže loupaná |
2 g | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 229,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot meruňkový, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká rýže s meruňkami pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Meruňkový kompot zcedíme a meruňky necháme odkapat na sítu. Rýži ve 2 varných sáčcích uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Rozinky spaříme vroucí vodou a necháme je okapat. |
2 | Poloměkkou rýži nasypeme do hrnce, zalijeme ji šťávou z meruňkového kompotu a dusíme do té doby, než se šťáva vsákne do rýže. Potom vymažeme pečící nádobu máslem, troubu zapneme, aby se předehřála na 180°C. Do rýže s meruňkovou šťávou vmícháme 2 lžíce moučkového cukru, který jsme prosáli s cukrem vanilkovým, a z bílků a 1 lžíce moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Nakonec opatrně smícháme dušenou rýži, bílkový sníh a spařené rozinky a dáme na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby. |
3 | Pečený rýžový nákyp na talířích ozdobíme okapanými meuňkami. Pokrm servírujeme teplý, především dětem, jako hlavní chod. |