Jednoduchý recept

Meruňkový koláč bez vajíček pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 52411

Ingredience

Koláč
8 kávová lžička Cukr krystal
20 g Droždí sušené
1 kg Meruňky
250 ml Mléko polotučné
300 g Mouka bezlepková
100 ml Olej stolní
3 g Sůl
0,5 kávová lžička Xantanová guma
Žmolenka
2 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
70 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 006kJ
27% Sacharidy 97 g
46% Tuky 35 g
12% Sodík 245 mg
15% Bílkoviny 8 g

Meruňkový koláč bez vajíček pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Koláč: Vlažné mléko promícháme s droždím a cukrem a necháme na teplém místě vzkypět. Než kvásek vzejde, odstopkujeme a opláchneme meruňky, které necháme na sítku okapat a potom je pokrájíme. Vzešlý kvásek ochutíme solí, zředíme olejem a postupně přisypáváme mouku, do kreré jsme prosáli xantanovou gumu a elektrickým hnětačem zpracujeme suroviny do hladkého těsta.

2

Těsto rozetřeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Na těsto rozložíme pokrájené meruňky, koláč posypeme žmolenkou a necháme 30 minut kynout. Po této době koláč pečeme v troubě, předehřáté na 180°C, do té doby, než okraje koláče zhnědnou a po zapíchnutí špejle zůstane špejle čistá, bez zbytků těsta.

3

Koláč servírujeme vychladlý, nakrájený na kostky nebo obdélníky.

4

Žmolenka: Máslo s cukrem, který jsme prosáli s cukrem vanilkovým, mneme rukama tak dlouho, dokud nevzniknou hrudky. Žmolenkou posypeme koláč.

Poznámka

Meruňky můžeme nahradit jiným ovocem. Jestliže koláč nespotřebujeme hned, necháme jej zmrazit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept