Jednoduchý recept

Šunkové steaky s petrželkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52416

Ingredience

2 kávová lžička Med včelí
2 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel kudrnka
4 polévková lžíce Voda pitná
1 stroužek Česnek
400 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 588kJ
4% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
0% Sodík 5 mg
63% Bílkoviny 36 g

Šunkové steaky s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Petrželku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme. Sterilovaný hrášek proláchneme vodou a necháme v sítu okapat.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku vcelku naporcujeme na silnější plátky.

3

V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do nej prolisovaný česnek, z obou stran na něm opečeme plátky šunky a potom je vyjmeme a dáme na talíře do tepla.

4

Pánev odstavíme z ohně, do tuku vmícháme ocet, vodu, špetku pepře, med a většinu petrželky. Vše důkladně promícháme. Omáčkou přelijeme šunkové steaky na talířích a podáváme posypané zbylou petrželkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je například vařený hrášek nebo jiná zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept