Šunkové steaky s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové steaky s petrželkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Med včelí |
2 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel kudrnka |
400 g | Šunka dušená |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 56,4mg |
Vláknina | 690,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové steaky s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Petrželku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme. Sterilovaný hrášek proláchneme vodou a necháme v sítu okapat. |
2 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Šunku vcelku naporcujeme na silnější plátky. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, vmícháme do nej prolisovaný česnek, z obou stran na něm opečeme plátky šunky a potom je vyjmeme a dáme na talíře do tepla. |
4 | Pánev odstavíme z ohně, do tuku vmícháme ocet, vodu, špetku pepře, med a většinu petrželky. Vše důkladně promícháme. Omáčkou přelijeme šunkové steaky na talířích a podáváme posypané zbylou petrželkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je například vařený hrášek nebo jiná zelenina.