Jednoduchý recept

Rizoto s Čedarem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52417
Kategorie: Rizota

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 ks Pórek
125 g Sýr Čedar
1,5 dl Víno bílé
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 532kJ
19% Sacharidy 69 g
61% Tuky 46 g
138% Sodík 3 g
55% Bílkoviny 31 g

Rizoto s Čedarem postup přípravy receptu:

1

Pórek a jarní cibulky omyjeme studenou vodou a najemno nakrájíme.

2

V nízkém větším hrnci rozehřejeme máslo a olej. Potom přisypeme nakrájený pórek a cibulky a zeleninu restujeme, až změkne. Do pánve přidáme rýži a krátce ji pražíme. Potom vmícháme hořčici, přilijeme bílé víno a mícháme, dokud rýže víno nevsákne.

3

Potom začneme k rýži postupně přilévat vývar. Mícháme a vždy, když se vsákne, přilijeme další část.

4

Když je rýže měkká, přisypeme k ní rozdrobený sýr a směs mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví.

5

Rizoto rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept