Pečený pórek s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pórek s jarní cibulkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52422 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
10 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 288,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pórek s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky i s natí a pórek opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | Okapaný pórek a cibulky nakrájíme na větší kousky, které osolíme, potřeme olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a rozložíme do zapékací mísy. |
3 | Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a zeleninu pečeme přibližně 10 až 15 minut. Upečená má být místy osmahnutá až dozlatova. |
4 | Pečený pórek s cibulkou přendáme na servírovací talíře, pokapeme citronovu šťávou a mírně vychladlé podáváme. |
Poznámka
Pro přípravu jsou vhodné větší jarní cibulky a menší pórky.