Jednoduchý recept

Pečený pórek s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 52422
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
10 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pórek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 473kJ
5% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
4% Sodík 83 mg
4% Bílkoviny 2 g

Pečený pórek s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky i s natí a pórek opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.

2

Okapaný pórek a cibulky nakrájíme na větší kousky, které osolíme, potřeme olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a rozložíme do zapékací mísy.

3

Mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a zeleninu pečeme přibližně 10 až 15 minut. Upečená má být místy osmahnutá až dozlatova.

4

Pečený pórek s cibulkou přendáme na servírovací talíře, pokapeme citronovu šťávou a mírně vychladlé podáváme.

Poznámka

Pro přípravu jsou vhodné větší jarní cibulky a menší pórky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept