Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2,5 dl | Šťáva jablečná 100% |
1 kg | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 617,0mg |
Vláknina | 830,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sirup javorový, Skořice mletá, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená vepřová žebírka v marinádě z javorového sirupu postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme jablečnou šťávu, javorový sirup, olej, sójovou omáčku, skořici a oloupané stroužky česneku. Do marinády vložíme vepřová žebírka, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a stehna necháme v lednici marinovat 6 a více hodin. |
2 | Marinovaná žebírka dáme i se směsí do žáruvzdorné mísy nebo do pekáče a pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu, až jsou měkká, mají zlatohnědou barvu. Během pečení je občas polijeme šťávou. |