Omeleta se špenátem a pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se špenátem a pažitkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52425 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
25 g | Špenát listový čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 497,3mg |
Draslík | 284,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Špenát listový čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se špenátem a pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Špenát a pažitku opláchneme pod studenou vodou a okapané najemno nasekáme. |
2 | V míse rozšleháme vejce s trochou soli a přimícháme k nim nakrájený špenát a větší část pažitky. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a olej, vlijeme vaječnou směs a pánví ihned zakroužíme, aby se směs rozlila v tenkou omeletu. Omeletu smažíme z obou stran dozlatova, potom ji přendáme na servírovací talíř, přeložíme, posypeme zbylou pažitkou a podáváme. |