Žabí stehýnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žabí stehýnka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5243 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
2 kg | Žabí stehýnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 110,6mg |
Draslík | 624,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 206,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Žabí stehýnka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žabí stehýnka postup přípravy receptu:
1 | Žabí stehýnka stáhneme, očistíme a uřízneme dole pracičky. Stehýnka osušíme v utěrce a osolíme. |
2 | Nakrájíme najemno cibuli, zpěníme v tuku, přidáme stehýnka a sladkou papriku. Zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme doměkka. |
3 | Pak stehýnka vyjmeme a necháme šťávu trochu vysmahnout. Poprášíme moukou a podusíme. Zalijeme čistým zeleninovým vývarem a vyšleháme. |
4 | Nakonec zašleháme sladkou smetanu a povaříme. Dle chuti dosolíme.Žabí stehýnka zbavíme kostiček, dáme do mísy s dušenou rýží a zalijeme omáčkou. |