Pečený kozí sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kozí sýr
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52431 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
100 g | Sýr kozí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 162,2mg |
Draslík | 133,7mg |
Vláknina | 749,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sýr kozí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kozí sýr postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme vajíčko s pepřem, namočíme v něm plátky sýru a potom je obalíme v jemné strouhance. |
2 | Obalené sýry rozložíme na pečicí papír na plechu a dáme péct do vyhřáté trouby, až má povrch zlatavou barvu. Tímto způsobem pečené sýry změknou, ale zůstane jim původní tvar. |
Poznámka
Obalovaný kozí sýr můžeme také smažit v pánvi na rozehřátém oleji. V takovém případě by ale sýr měl být v oleji téměř ponořený. K usmažení stačí 1 minuta z každé strany.