Jednoduchý recept

Natvrdo vařená smažená vejce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52432
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bešamel
30 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
250 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 652kJ
4% Sacharidy 13 g
82% Tuky 61 g
12% Sodík 244 mg
16% Bílkoviny 9 g

Natvrdo vařená smažená vejce postup přípravy receptu:

1

Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, potom je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody a ihned oloupeme.

2

Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a bešamelem, osolíme, opepříme a vrátíme zpět do bílků.

3

Obě poloviny vajec slepíme k sobě, obalíme je jako řízek a usmažíme na oleji. Při smažení musí vejce v oleji plavat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept