Vaječná omeleta Suisse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta Suisse
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52436 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 543,0mg |
Draslík | 170,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná omeleta Suisse postup přípravy receptu:
1 | Na pánev s nepřilnavým povrchem nebo na suchou železnou pánev dáme na střední oheň rozehřát máslo. Když se máslo začíná škvařit, vlijeme na pánev rozšlehaná osolená vejce, která vidličkou zespodu stále mícháme, aby omeleta byla stejnoměrně zahuštěná. Jakmile hmota zpola ztuhne, zesílíme oheň a necháme zespoda zapéci. |
2 | Potom vidličkou sebereme kraje nejdříve u držadla pánve, opatrně je zavineme do středu – a poklepem na konec držadla docílíme, že se omeleta stejnoměrně zavine. Dopečeme a sesuneme na talíř. |
3 | Omeleta musí být vláčná, nahoře ji necháme zapéci dorůžova. |
Poznámka
Příklady další druhů omelet. Vynecháme sýr a omelety plníme: Algérienne – na kostičky nakrájená salátová okurka osmahnutá na másle a oloupané, vymačkané a nakrájené rajče, do vajec zamícháme šťávu z půlky citrónu. Bouchère – omeletu plníme uvařeným morkem, do vajec zamícháme sekanou petrželku. Espagnole – slanina nebo tučné od šunky osmahnuté na pánvi spolu s nakrájenou cibulkou a oloupaným, vymačkaným a nakrájeným rajčetem. Forestière – na másle podušené žampiony a petrželka. Chasseur – plníme kuřecími játry a žampiony osmahnutými na másle. Italienne – do vajec přidáme kousky vařených špaget, šunku a strouhaný sýr. Renie – na másle osmahneme drobně pokrájené pečené kuřecí maso, přidáme lžíci sterilovaného hrášku a zalijeme vejci.