Jednoduchý recept

Vaječná omeleta Suisse

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52436
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 831kJ
0% Sacharidy 2 g
54% Tuky 40 g
32% Sodík 648 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vaječná omeleta Suisse postup přípravy receptu:

1

Na pánev s nepřilnavým povrchem nebo na suchou železnou pánev dáme na střední oheň rozehřát máslo. Když se máslo začíná škvařit, vlijeme na pánev rozšlehaná osolená vejce, která vidličkou zespodu stále mícháme, aby omeleta byla stejnoměrně zahuštěná. Jakmile hmota zpola ztuhne, zesílíme oheň a necháme zespoda zapéci.

2

Potom vidličkou sebereme kraje nejdříve u držadla pánve, opatrně je zavineme do středu – a poklepem na konec držadla docílíme, že se omeleta stejnoměrně zavine. Dopečeme a sesuneme na talíř.

3

Omeleta musí být vláčná, nahoře ji necháme zapéci dorůžova.

Poznámka

Příklady další druhů omelet. Vynecháme sýr a omelety plníme: Algérienne – na kostičky nakrájená salátová okurka osmahnutá na másle a oloupané, vymačkané a nakrájené rajče, do vajec zamícháme šťávu z půlky citrónu. Bouchère – omeletu plníme uvařeným morkem, do vajec zamícháme sekanou petrželku. Espagnole – slanina nebo tučné od šunky osmahnuté na pánvi spolu s nakrájenou cibulkou a oloupaným, vymačkaným a nakrájeným rajčetem. Forestière – na másle podušené žampiony a petrželka. Chasseur – plníme kuřecími játry a žampiony osmahnutými na másle. Italienne – do vajec přidáme kousky vařených špaget, šunku a strouhaný sýr. Renie – na másle osmahneme drobně pokrájené pečené kuřecí maso, přidáme lžíci sterilovaného hrášku a zalijeme vejci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept