Penne zapečené s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne zapečené s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 52445 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
80 g | Cibule |
120 g | Greyerzer |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Nové koření mleté |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 g | Skořice mletá |
20 g | Sůl |
350 g | Těstoviny penne |
4 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Víno červené |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 254,3mg |
Draslík | 362,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Greyerzer, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne zapečené s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, nasypeme do pánve s rozpáleným olejem, krátce orestujeme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, osolíme, opeříme, přisypeme bazalku, nové koření, skořici a dusíme zhruba 10 minut doměkka. Podlijeme vínem, provaříme a odstavíme. |
3 | Těstoviny promícháme s rajčatovou omáčkou, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme 15 minut. Sundáme alobal a pečeme dalších 10 minut. |
4 | Upečené těstoviny naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme. |