Hovězí maso sterilované ve slaném nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso sterilované ve slaném nálevu
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí maso přední |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 103,3mg |
Draslík | 550,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Hovězí maso sterilované ve slaném nálevu postup přípravy receptu:
1 | Syrové hovězí maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Sůl rozmícháme v převařené vodě. Maso rozdělíme do sklenic, zalijeme horkým nálevem a ihned zavíčkujeme. |
2 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.