Jednoduchý recept

Špagety s feferonkami a bazalkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52450
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Bazalka
4 stroužek Česnek
50 g Feferony
120 g Olej olivový extra panenský
40 g Oříšky piniové
1 g Pepř černý mletý
350 g Špagety
20 g Sůl
80 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 050kJ
20% Sacharidy 70 g
54% Tuky 40 g
97% Sodík 2 g
33% Bílkoviny 18 g

Špagety s feferonkami a bazalkou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Feferonky rozřízneme, vykrojíme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, lístky bazalky posekáme, česnek nakrájíme na plátečky, sýr nastrouháme najemno. Všechno spolu promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme piniové oříšky a postupně vmícháme panenský olej. Ještě teplé špagety s touto omáčkou promícháme, aby se vše prohřálo, upravíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept