Recept

Salát z mořských živočichů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52452
Kategorie: Saláty

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citrony
250 g Krevety tygří
250 g Mušle slávky
250 g Mušle zaděnky
1 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Pepř černý celý
50 g Petržel - nať
250 g Sépie
1 špetka Sůl
20 g Tymián čerstvý
250 ml Víno bílé
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 466kJ
4% Sacharidy 14 g
15% Tuky 11 g
26% Sodík 524 mg
68% Bílkoviny 38 g

Salát z mořských živočichů postup přípravy receptu:

1

Omyjeme sépie. Mušle, které nejsou uzavřené, vyřadíme, protože jsou špatné. Uzavřené mušle odrbeme kartáčkem.

2

Do většího hrnce vlijeme víno a vodu. Cibuli oloupeme, pokrájíme na osminy a vložíme do hrnce. Přidáme do hrnce tymián, bobkový list a celý pepř. Směs vody a vína přivedeme k varu.

3

Do vařící vody vložíme sépie a 10 minut vaříme. Po 10 minutách je vyndáme z hrnce děrovanou naběračkou. Potom do hrnce vložíme mušle a vaříme je ve vroucí vodě, dokud se neotevřou. Potom je opět vyjmeme. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Do stejného hrnce pak vložíme ještě krevety a ztlumíme plamen, aby voda s vínem vřela jenom jemně. Vaříme 4 minuty. Vývar scedíme a odložíme stranou.

4

Uvařené mušle vyjmeme z lastur, krevety oloupeme.

5

Připravíme zálivku. Do misky vlijeme ocet, citronovou šťávu a olej. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme do zálivky a osolíme ji. K zálivce přilijeme zhruba osminu z množství vývaru po vaření mořských živočichů. Zálivku promícháme a přelijeme na uvařené mořské živočichy. Necháme salát alespoň 30 minut odležet. Petrželku nasekáme nadrobno a posypeme s ní salát. Podáváme.

Poznámka

Do tohoto receptu se též hodí ocet šalotkový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept