Zdravý recept

Rychlokvašené okurky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52453

Ingredience

2 ks Kopr čerstvý
50 g Křen
2 kg Okurky
20 g Pepř černý celý
3 polévková lžíce Sůl
6 ks Vinné listy
2,5 l Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 478kJ
6% Sacharidy 22 g
3% Tuky 2 g
38% Sodík 756 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rychlokvašené okurky postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Potom ji stáhneme a necháme mírně vychladit.

2

Okurky nakládačky důkladně opereme a propícháme párátkem. Připravené okurky naskládáme zhruba do poloviny pětilitrové láhve. Potom vložíme polovinu kopru, pepře, vinných listů, oloupaného česneku a na tenká kolečka nakrájeného křenu. Opět dáme okurky a navrch dáme kopr, vinný list, česnek a křen.

3

Připravené okurky zalijeme teplou osolenou vodou. Lahev přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo po dobu sedmí dní kvasit.

4

Vykvašené okurky jsou připravené ke konzumací. Přemístíme na chladné místo, kde je můžeme uschovávat další týden.

Poznámka

Rychlokvašky podáváme jako přílohu k různým druhům masa. Vhodné jsou ke klobáskám a k uzenému masu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept