Rychlokvašené okurky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlokvašené okurky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52453 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Kopr čerstvý |
50 g | Křen |
2 kg | Okurky |
20 g | Pepř černý celý |
3 polévková lžíce | Sůl |
6 ks | Vinné listy |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 623,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Křen, Okurky, Pepř černý celý, Sůl, Vinné listy, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Rychlokvašené okurky postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Potom ji stáhneme a necháme mírně vychladit. |
2 | Okurky nakládačky důkladně opereme a propícháme párátkem. Připravené okurky naskládáme zhruba do poloviny pětilitrové láhve. Potom vložíme polovinu kopru, pepře, vinných listů, oloupaného česneku a na tenká kolečka nakrájeného křenu. Opět dáme okurky a navrch dáme kopr, vinný list, česnek a křen. |
3 | Připravené okurky zalijeme teplou osolenou vodou. Lahev přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo po dobu sedmí dní kvasit. |
4 | Vykvašené okurky jsou připravené ke konzumací. Přemístíme na chladné místo, kde je můžeme uschovávat další týden. |
Poznámka
Rychlokvašky podáváme jako přílohu k různým druhům masa. Vhodné jsou ke klobáskám a k uzenému masu.