Rybí salát s mangem a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát s mangem a paprikou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52454 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
1 ks | Feferony |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Kokos strouhaný |
1 ks | Mango |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Salát hlávkový |
1 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Olej sójový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 144,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 491,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Mango, Paprika zelená, Voda pitná, Balsamico ocet, Kari koření, Limetka, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Kokos strouhaný, Salát hlávkový, Olej sójový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát s mangem a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu a postavíme na ni pařáček. Tresčí filé vaříme 10 minut v páře. Hlávkový salát opláchneme a rozebereme na listy. |
2 | Mango omyjeme a dužninu pokrájíme na plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozporcujeme ji na tenké nudličky. Feferonku opláchneme a nasekáme nadrobno. |
3 | V misce si připravíme zálivku. Zázvor nastrouháme, přidáme k němu kari koření, vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, ocet, olej a smetanu. Prošleháme dohladka, osolíme a opepříme. |
4 | Větší mísu vyložíme listy hlávkového salátu. Tresčí filé rozkrájíme na kousky velikosti sousta a společně s nakrájeným mangem, paprikou a feferonkou rozložíme do mísy. Přelijeme zálivkou a nakonec zasypeme strouhaným kokosem. |