Jednoduchý recept

Rybí salát s mangem a paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52454
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
1 ks Feferony
600 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Kokos strouhaný
1 ks Mango
1 ks Paprika zelená
1 ks Salát hlávkový
1 l Voda pitná
Na zálivku
1 kávová lžička Balsamico ocet
0,5 kávová lžička Kari koření
1 ks Limetka
4 polévková lžíce Olej sójový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 113kJ
5% Sacharidy 17 g
14% Tuky 11 g
4% Sodík 71 mg
50% Bílkoviny 28 g

Rybí salát s mangem a paprikou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu a postavíme na ni pařáček. Tresčí filé vaříme 10 minut v páře. Hlávkový salát opláchneme a rozebereme na listy.

2

Mango omyjeme a dužninu pokrájíme na plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozporcujeme ji na tenké nudličky. Feferonku opláchneme a nasekáme nadrobno.

3

V misce si připravíme zálivku. Zázvor nastrouháme, přidáme k němu kari koření, vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, ocet, olej a smetanu. Prošleháme dohladka, osolíme a opepříme.

4

Větší mísu vyložíme listy hlávkového salátu. Tresčí filé rozkrájíme na kousky velikosti sousta a společně s nakrájeným mangem, paprikou a feferonkou rozložíme do mísy. Přelijeme zálivkou a nakonec zasypeme strouhaným kokosem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept