Jednoduchý recept

Salát z lososa s řeřichou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52455
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
400 g Losos - filety
50 g Řeřicha
1 ks Salát hlávkový
1 ks Šalotka
50 g Špenát listový čerstvý
8 ks Vejce křepelčí
500 ml Voda pitná
Na zálivku
1 kávová lžička Křen
3 polévková lžíce Ocet bílý vinný
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 126kJ
3% Sacharidy 9 g
19% Tuky 14 g
9% Sodík 184 mg
45% Bílkoviny 25 g

Salát z lososa s řeřichou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme 200 ml vody a umístíme do něj pařák. Vodu přivedeme k varu a na pařáku v páře 5 minut vaříme lososa.

2

Řeřichu, špenát a hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Řeřichu nasekáme nadrobno, špenát a hlávkový salát také. Rozdělíme na talíře a zlehka promícháme. Uvařené rybí filé nakrájíme na kousky o velikosti sousta a přidáme k zelenině. Křepelčí vejce uvaříme v osolené vodě, zchladíme ve studené vodě a oloupeme skořápku. Vejce rozpůlíme a přidáme do talířů k rybě a zelenině.

3

Připravíme si zálivku. V misce smícháme ocet a olej, přidáme strouhaný křen, prošleháme. Osolíme a opepříme. Zálivkou pokapeme salát. Oloupeme šalotku a nasekáme nadrobno. Jemně posekáme kopr. Šalotkou a koprem na závěr zasypeme salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept