Jednoduchý recept

Ravioli s humrovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 52457
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

15 g Bazalka
60 g Celer řapíkatý
200 g Humr
1 g Koriandr mletý
40 g Máslo čerstvé
60 g Mrkev kořen
1 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový
40 g Šalotka
100 g Smetana na vaření
20 g Sůl
350 g Těstoviny Ravioli
40 ml Víno portské
3500 ml Voda pitná
100 ml Vývar rybí
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 015kJ
10% Sacharidy 35 g
91% Tuky 68 g
164% Sodík 3 g
52% Bílkoviny 29 g

Ravioli s humrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Maso z humra nakrájíme na malé kousky, očištěnou mrkev, řapíkatý celer a šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, bazalku posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme maso z humra, krátce orestujeme, přidáme zeleninu, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, mletý koriandr, podlijeme rybím vývarem, portským vínem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme žampiony, bazalku, smetanu, prohřejeme a odstavíme. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme humrovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept