Ravioli s humrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s humrovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 52457 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
15 g | Bazalka |
60 g | Celer řapíkatý |
200 g | Humr |
1 g | Koriandr mletý |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
40 g | Šalotka |
100 g | Smetana na vaření |
20 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Ravioli |
40 ml | Víno portské |
3500 ml | Voda pitná |
100 ml | Vývar rybí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 199,5mg |
Draslík | 596,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Humr, Koriandr mletý, Šalotka, Sůl, Voda pitná, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana na vaření, Těstoviny Ravioli, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s humrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Maso z humra nakrájíme na malé kousky, očištěnou mrkev, řapíkatý celer a šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, bazalku posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme maso z humra, krátce orestujeme, přidáme zeleninu, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, mletý koriandr, podlijeme rybím vývarem, portským vínem a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme žampiony, bazalku, smetanu, prohřejeme a odstavíme. Ravioli rozdělíme na talíře, přelijeme humrovou omáčkou a podáváme. |