Jednoduchý recept

Rybí salát po španělsku

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52458
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
1 ks Cibule
500 g Filé z mečouna
25 g Olivy černé
25 g Olivy zelené
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 ks Salát ledový
1 l Voda pitná
Na zálivku
1 stroužek Česnek
1 ks Citrony
6 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 ks Sardelové řezy
1 ks Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 505kJ
6% Sacharidy 22 g
24% Tuky 18 g
4880% Sodík 98 g
56% Bílkoviny 31 g

Rybí salát po španělsku postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu a umístíme pařáček. Vodu přivedeme k varu a na pařák umístíme plátky mečouna. Vaříme je v páře 6 minut.

2

Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy.

3

Omyjeme papriky, rozpůlíme je a odstraníme bílé žebroví a semínka. Nožem je pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozporcujeme na tenčí kolečka. Olivy rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Mečouna rozkrájíme na kousky o velikosti sousta. Do talířů rozprostřeme listy salátu a na ně rozdělíme kousky mečouna a přidáme papriky, olivy a cibulová kolečka.

4

Připravíme si zálivku. Do misky vlijeme olej a přidáme sardelové řezy, který jsme nasekali nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky a osmahneme dozlatova na pánvi. Přidáme do misky se zálivkou. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče a vlijeme do misky. Zálivku prošleháme, osolíme a opepříme. Nakapeme na salát a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept