Rybí salát po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí salát po španělsku
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52458 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
1 ks | Cibule |
500 g | Filé z mečouna |
25 g | Olivy černé |
25 g | Olivy zelené |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Salát ledový |
1 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Sardelové řezy |
1 ks | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 58,3mg |
Draslík | 909,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Filé z mečouna, Paprika červená, Paprika žlutá, Salát ledový, Voda pitná, Česnek, Citrony, Pomeranče, Sardelové řezy, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Olivy zelené, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí salát po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu a umístíme pařáček. Vodu přivedeme k varu a na pařák umístíme plátky mečouna. Vaříme je v páře 6 minut. |
2 | Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. |
3 | Omyjeme papriky, rozpůlíme je a odstraníme bílé žebroví a semínka. Nožem je pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozporcujeme na tenčí kolečka. Olivy rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Mečouna rozkrájíme na kousky o velikosti sousta. Do talířů rozprostřeme listy salátu a na ně rozdělíme kousky mečouna a přidáme papriky, olivy a cibulová kolečka. |
4 | Připravíme si zálivku. Do misky vlijeme olej a přidáme sardelové řezy, který jsme nasekali nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky a osmahneme dozlatova na pánvi. Přidáme do misky se zálivkou. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče a vlijeme do misky. Zálivku prošleháme, osolíme a opepříme. Nakapeme na salát a podáváme. |