Jednoduchý recept

Farfalle s chobotničkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 52459
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

400 g Chobotnice
40 g Kerblík
30 g Olej olivový
60 g Olej olivový extra panenský
60 g Oříšky piniové
1 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
20 g Sůl
40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
40 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny Farfalle
3500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 271kJ
21% Sacharidy 75 g
51% Tuky 38 g
122% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 36 g

Farfalle s chobotničkami postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Malé chobotničky nakrájíme na kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a smažíme ze všech stran zhruba 5 minut. Kerblík posekáme najemno, smícháme s oříšky, nastrouhanými sýry, zakápneme panenským olejem, přidáme k chobotničkám, ještě přidáme pokrájená rajčata z konzervy, prohřejeme, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s chobotničkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept