Kapr s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s ořechy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5246 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej stolní |
80 g | Ořechy vlašské |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 199,0mg |
Draslík | 957,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 79,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kapr obecný, Olej stolní, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Kapra vykucháme, stáhneme z kůže, osolíme a nakrájíme na podkovy. |
2 | Nastrouháme najemno očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a osmahneme na tuku. Podlijeme vodou a necháme rozvařit. |
3 | Přidáme kapra a podusíme. Když bude skoro hotový, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, umleté ořechy, cukr a necháme ještě 5 minut povařit. |
4 | Servírujeme na teplých talířích, k příloze můžeme podávat vařený brambor. |