Jednoduchý recept

Tagliatelle s garnátovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 52461
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

20 ml Brandy
300 g Garnát obecný
50 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
100 g Rukola
100 g Salát Rosso
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
20 g Sůl
350 g Tagliatelle
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 593kJ
19% Sacharidy 68 g
29% Tuky 22 g
121% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Tagliatelle s garnátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Garnáty omyjeme, ulomíme jim hlavy, odstraníme střívka a krunýře, garnáty vložíme do pánve s rozehřátým máslem a zvolna smažíme asi 5 minut. Rukolu a salát Rosso nakrájíme na nudličky, přidáme ke garnátům, podusíme, přilijeme smetanu, brandy, osolíme, opepříme, provaříme a odstavíme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme garnátovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept