Salát z langust s čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z langust s čekankou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52463 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Na salát | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Čekanka |
500 g | Langusta |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Majonéza klasická [51566] | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
125 ml | Olej z pšeničných klíčků |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 427,3mg |
Draslík | 933,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 83,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Čekanka, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Citronová šťáva, Pomerančová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Langusta, Hořčice, Kečup, Martell cognac, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z langust s čekankou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si majonézu: Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Všleháme ještě koňak, kečup, pomerančovou šťávu a smetanu. Do majonézy vmícháme ještě nadrobno nasekanou petrželku. |
2 | Salát: Do hrnce vlijeme bílé víno a vodu. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Do směsi vody s vínem vložíme bobkový list a langusty a 10 minut pomalu vaříme. |
3 | Čekanku omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. Několik větších listů si odložíme stranou, zbytek pokrájíme na nudličky. Velké listy rozložíme na míse. |
4 | Langusty vyloupeme z krunýřů a rozložíme je na čekankové listy. Osolíme a opepříme langusty, pak je přelijeme hotovou majonézou a podáváme. |