Recept

Salát z langust s čekankou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 52463
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na salát
1 ks Bobkový list
3 ks Čekanka
500 g Langusta
5 ks Pepř černý celý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
250 ml Voda pitná
Majonéza klasická [51566]
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Martell cognac
125 ml Olej z pšeničných klíčků
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 810kJ
5% Sacharidy 18 g
66% Tuky 50 g
14% Sodík 287 mg
55% Bílkoviny 31 g

Salát z langust s čekankou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si majonézu: Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Všleháme ještě koňak, kečup, pomerančovou šťávu a smetanu. Do majonézy vmícháme ještě nadrobno nasekanou petrželku.

2

Salát: Do hrnce vlijeme bílé víno a vodu. Oloupeme šalotku a nasekáme ji nadrobno. Do směsi vody s vínem vložíme bobkový list a langusty a 10 minut pomalu vaříme.

3

Čekanku omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy. Několik větších listů si odložíme stranou, zbytek pokrájíme na nudličky. Velké listy rozložíme na míse.

4

Langusty vyloupeme z krunýřů a rozložíme je na čekankové listy. Osolíme a opepříme langusty, pak je přelijeme hotovou majonézou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept