Zdravý recept

Paprikový sterilizovaný salát

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 63 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 33 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52464

Ingredience

600 g Cibule
40 g Deko
600 g Kapie
300 g Květák
500 g Rajčata
4 l Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 77 kcal
Kilojoule 322kJ
4% Sacharidy 14 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 30 mg
4% Bílkoviny 2 g

Paprikový sterilizovaný salát postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu, a podle návodu na sáčku Deka uvaříme nálev. Poté do nálevu vložíme rozdělené růžičky květáku, které povaříme 5-8 minut, scedíme a nálev necháme mírně vychladnout.

2

Červené papriky (kapie) omyjeme, zbavíme jádřinců a bílých žeber a spolu s oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme povrch. Česnek oloupeme a necháme vcelku.

3

Do připravených sklenic poklademe střídavě papriky, cibuli, rajčata a květák. Nakonec do každé sklenice položíme 2 stroužky česneku. Naplněné sklenice zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme je.

4

Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je 25 minut sterilizujeme při teplotě 85°C.

5

Potom sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept