Farfalle s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s lososem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 52469 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
30 ml | Citronová šťáva |
120 g | Créme fraiche |
150 g | Losos - filety |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
20 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Farfalle |
100 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 284,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Losos - filety, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s lososem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Filety z lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, rajčata scedíme, nakrájíme na menší kusy, bazalku posekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lososa, osmahneme, podlijeme bílým vínem, přidáme rajčata a podusíme 10 minut. Zjemníme créme fraiche, podle chuti dosolíme, dopepříme, přimícháme bazalku a odstavíme. Farfalle rozdělíme na talíře, doplníme lososovým krémem a podáváme. |