Jednoduchý recept

Vermicelli s candátem a křenem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 52472
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Candát obecný
20 ml Citronová šťáva
40 g Křen
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
80 g Šalotka
150 g Smetana 12% (konzumní)
300 g Špenát listový čerstvý
20 g Sůl
350 g Těstoviny Vermicelli
500 ml Voda pitná
300 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 835kJ
34% Sacharidy 123 g
23% Tuky 18 g
121% Sodík 2 g
21% Bílkoviny 12 g

Vermicelli s candátem a křenem postup přípravy receptu:

1

Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Filety z candáta nakrájíme na kostky, špenátové listy trochu posekáme, šalotku nakrájíme nadrobno, čerstvý křen nastrouháme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme candáta a osmahneme. Přidáme špenát, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty. V jiné pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, posypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přilijeme vývar, smetanu, důkladně promícháme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy, dvě třetiny křenu, osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.

3

Těstoviny promícháme s křenovou omáčkou, rozdělíme na talíře, doplníme candátem se špenátem, posypeme zbytkem křenu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept