Jednoduchý recept

Vaječná sedlina základní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52473
Kategorie: Ostatní

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
250 ml Mléko plnotučné
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 60 kcal
Kilojoule 253kJ
0% Sacharidy 2 g
6% Tuky 4 g
4% Sodík 81 mg
7% Bílkoviny 4 g

Vaječná sedlina základní postup přípravy receptu:

1

Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme ho máslem a položíme na dno kastrolku.

2

Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.

3

Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.

Poznámka

Sedlinu můžeme dávat do polévky také ve tvaru malých nočků, které vykrajujeme kávovou lžičkou z hotové sedliny. Sedlinu dáváme většinou do hovězího vývaru až těsně před samým podáváním, a to do každé porce zvlášť. Obměny vaječných sedlin – do směsi přimícháme: Sedlina špenátová – 50 g rozmrazeného vymačkaného špenátu. Sedlina rajčatová – lžíci rajčatového protlaku nebo kečupu. Sedlina mozečková – 50 g vařeného mozečku nakrájeného nadrobno. Sedlina drůbeží – 60 g vařeného mletého kuřecího masa a 2 lžíce bešamelu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept