Pappardelle s pstruhem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle s pstruhem a smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 52474 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibulka jarní |
20 ml | Citronová šťáva |
100 g | Créme fraiche |
15 g | Koriandr čerstvý |
200 g | Okurka salátová |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pstruh uzený |
20 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Pappardelle |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 51,8mg |
Draslík | 490,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pstruh uzený, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle s pstruhem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, salátovou okurku podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek nakrájíme na plátky, filety uzeného pstruha nakrájíme na kostky, koriandr posekáme najemno, česnek prolisujeme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, osmahneme, přidáme cibulku s okurkou, orestujeme, přidáme kostky ryby, podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou (créme fraiche), prohřejeme a odstavíme. Nakonec přimícháme koriandr. |
4 | Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou se pstruhem a podáváme. |