Jednoduchý recept

Cherry rajčata sterilizovaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52475
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 kg Rajčata Cherry
Nálev
6 stroužek Česnek
120 g Cukr krupice
3 g Nové koření celé
3 dl Ocet kvasný lihový
4 g Pepř černý celý
50 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 338kJ
5% Sacharidy 17 g
1% Tuky 0 g
98% Sodík 2 g
2% Bílkoviny 1 g

Cherry rajčata sterilizovaná postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, cukr, sůl, nové koření a pepř. Všechny suroviny přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout.

2

Žlutá a červená rajčátka dobře omyjeme, odstraníme okvětí a naskládáme do připravených skleniček. Mezi rajčata do každé skleničky vložíme také po dva stroužky česneku. Potom zalijeme teplým nálevem a skleničky ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do sterilizačního hrnce, kde rajčata sterilizujeme při 80 stupňové teplotě 10 minut.

3

Následovně vyndáme skleničky z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.

Poznámka

Podáváme jako studenou přílohu. Můžeme také použít na přípravu různých jídel.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept