Cherry rajčata sterilizovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cherry rajčata sterilizovaná
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52475 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Rajčata Cherry |
Nálev | |
---|---|
6 stroužek | Česnek |
120 g | Cukr krupice |
3 g | Nové koření celé |
3 dl | Ocet kvasný lihový |
4 g | Pepř černý celý |
50 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 310,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rajčata Cherry, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cherry rajčata sterilizovaná postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve uvaříme nálev: Do hrnce vlijeme vodu, přidáme ocet, cukr, sůl, nové koření a pepř. Všechny suroviny přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. |
2 | Žlutá a červená rajčátka dobře omyjeme, odstraníme okvětí a naskládáme do připravených skleniček. Mezi rajčata do každé skleničky vložíme také po dva stroužky česneku. Potom zalijeme teplým nálevem a skleničky ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do sterilizačního hrnce, kde rajčata sterilizujeme při 80 stupňové teplotě 10 minut. |
3 | Následovně vyndáme skleničky z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné místo. |
Poznámka
Podáváme jako studenou přílohu. Můžeme také použít na přípravu různých jídel.