Studená vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená vejce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52476 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Majonéza |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 465,9mg |
---|---|
Cholesterol | 272,9mg |
Draslík | 78,4mg |
Vláknina | 170,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Sardelová pasta, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená vejce postup přípravy receptu:
1 | Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody, poté je ihned oloupáme. |
2 | Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a sardelovou pastou, dochutíme hořčicí, přidáme majonézu a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit. |
Poznámka
Varianty: Vejce Czarine – hotová vejce klademe na vrstvu ruského salátu, zdobíme sardelkou a kaviárem. Vejce Dubarry – vejce klademe na vrstvu uvařeného pokrájeného květáku smíchaného s majonézou, zdobíme nasekaným aspikem. Vejce Yorkaise – vejce vložíme do šunkového kornoutu, přelijeme majonézou a zdobíme plátkem rajčete. Ruská vejce – hotová vejce klademe na vrstvu ruského salátu, přidáme sardelku a zdobíme kaviárem.