Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52476
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Majonéza
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sardelová pasta
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
0% Sacharidy 1 g
37% Tuky 28 g
5% Sodík 105 mg
14% Bílkoviny 8 g

Studená vejce postup přípravy receptu:

1

Čtyři umytá vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut, pak je vyjmeme, trochu naklepneme a na několik vteřin ponoříme do studené vody, poté je ihned oloupáme.

2

Uvařená vejce překrojíme po délce, vybereme z nich žloutky, které utřeme v misce s máslem a sardelovou pastou, dochutíme hořčicí, přidáme majonézu a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku. Touto směsí naplníme důlky v bílcích, zbytek pěny na vejce ozdobně navršíme ozdobnou trubičkou. Necháme vychladit.

Poznámka

Varianty: Vejce Czarine – hotová vejce klademe na vrstvu ruského salátu, zdobíme sardelkou a kaviárem. Vejce Dubarry – vejce klademe na vrstvu uvařeného pokrájeného květáku smíchaného s majonézou, zdobíme nasekaným aspikem. Vejce Yorkaise – vejce vložíme do šunkového kornoutu, přelijeme majonézou a zdobíme plátkem rajčete. Ruská vejce – hotová vejce klademe na vrstvu ruského salátu, přidáme sardelku a zdobíme kaviárem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept