Červený zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený zeleninový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 52477 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
10 g | Kečup |
100 g | Mrkev kořen |
40 ml | Ocet vinný červený |
50 ml | Olej olivový |
150 g | Paprika červená |
5 g | Pepř bílý |
50 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 482,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný červený, Paprika červená, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kečup, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy vložíme červenou cibuli nakrájenou na kolečka, červenou papriku zbavenou jádřince nakrájenou na proužky, omytá rajčata nakrájená na osminky a očištěnou mrkev nakrájenou na kostičky. Všechno dobře promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme dresinkem z oleje, kečupu a vinného octa. Na závěr bohatě posypeme nasekanou petrželovou natí. |