Fusilli s chobotničkami na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s chobotničkami na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 52478 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
25 g | Chilli paprička |
300 g | Chobotnice |
80 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
80 g | Créme fraiche |
40 g | Limetka |
40 g | Olej olivový extra panenský |
5 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Fusilli |
200 ml | Víno bílé |
3500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 409,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chobotnice, Cibule, Citronová šťáva, Limetka, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s chobotničkami na víně postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme najemno, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, chobotničky nakrájíme na menší kusy, limetku nakrájíme na velmi tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, papričku, orestujeme, přidáme kousky chobotniček, osmažíme ze všech stran, přilijeme víno, citronovou šťávu, povaříme 5 minut, přimícháme créme fraiche, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přimícháme plátky limetky, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou s chobotničkami a podáváme. |